Som en del av førstegangstjenesten skal alle soldatene ha kjennskap til faget Kropp, Bevegelse og Energi fra rekkruttskolen. I min stilling som idrettsassistent kreves det at man har gjennomført en eksamen i dette faget. For alle de andre er ikke dette et krav, og det arrangeres derfor en KBE-øvelse som gir en mer grundig innføring i den teoretiske og den praktiske delen.

Øvelsen finner sted på Rjukan. Her skal soldatene bo i telt (lagsvis) fra mandag til fredag. Som instruktør/assistent dro jeg en dag i forveien sammen med øvrige befal og foredragsholdere for å gjøre i stand til soldatenes anskomst. Min primære oppgave i løpet av denne uken var å bistå veilederne og fungere som et bindeledd mellom soldatene og befal. Det beste med å være med som assistent var uten tvil at jeg fikk mitt eget hotellrom inne på Høyfellshottelet sammen med de andre befalene. 

På bildet under ser dere kinosalen. Der ble det gitt felles informasjon og undervisning gjennom hele uken:

Her ser dere rommet mitt: Standarden var riktignok ikke den beste, men tatt i betraktning at man slipper å sove ute er dette gull verd. 

En stk. idrettsassistent klar for topptur til Gaustatoppen: 

Her er vi nesten på toppen, da vi måtte stoppe for en matbit. Wee! Anine og meg på toppen av Gaustatoppen. (1883 moh.) Som dere ser var det allerde vinter der oppe. Brr...

Miriam og Anine i full fart ned. PS! Legg merke til  turistene som snek seg med på bildet. Hehe!

En av flere innholdsrike foredrag: 

Aktivitetsdagen var utvilsomt en av de beste dagene. Da fikk vi prøve pendelhopp fra Vemorkbrua. Det kribla godt i magen da jeg stod på kanten der, for å si det mildt. Om jeg ikke huske helt feil er det 84 meter fra toppen av brua og ned til juvet. Og jeg som egentlig har høydeskrekk!! I tillegg til pendelhopp fikk vi også prøve zip-line og rappellering opp, og ned fra broen. Sist nevnte var forøvrig sykt bra trening! Jeg var helt gjennomvåt av svette etter at jeg hadde dratt meg selv opp. Den siste kvelden fikk alle soldatene komme inn på hotellet på middag. Du må tro det ble jubel i heimen da de fikk komme inn i varmen og spise et bedre måltid. Ja, for tidligere i uken hadde de "bare" levd på feltrasjoner og medbrakt snacks. 


Herlige Tomas og meg! 


Anine og Miram, i godt humør som alltid!

På tross av at jeg hadde en helt annen rolle enn resten av soldatene var jeg likevel en av dem. I tillegg til det jeg har fortalt til nå fikk vi oppleve mye mer. I frykt for ødelegge for eventuelt andre som skal bli med på denne øvelsen i fremtiden kan jeg ikke røpe mer. Jeg vil jo trossalt ikke stemples som en "gledesdreper!" Når det er sagt hadde jeg det vanvittig moro! Må sies at det var ekstra koselig å se igjen Tomas og Anine!! Da de til daglig er stasjonert på Rygge.

Til de av dere som skal inn til førstegangstjenesten, gled dere! Denne øvelsen gir deg minner for livet. (I hvert fall hvis du er like tøff som meg og hopper fra Vemorkbrua. Haha!)

Marita ( 10.11.2012 kl.17:31 )

Så utrolig kutl, og kjempe tøfft at du turte når du har høydeskrekk =D Imponerende. Jeg er selv i førstegangstjenesten, og har kun 1 uke igjen av rekrutten på Madla. Selv skal jeg på vakti og sikring. Du har ikke lyst å skrive et innlegg om din tid på rekruttskolen og dine erfaringer ? =)

Glenn Henriksen ( 10.11.2012 kl.19:05 )

Marita: Ja, jeg var ganske fornøyd etter å ha gjennomført det der! :-)
Hvor skal du hen?
Har forsåvidt skrevet et innlegg fra tiden min på Madla. (På den forrige bloggen vel å merke) Kan legge det ut her også hvis det er ønskelig? :)

Marita ( 10.11.2012 kl.20:26 )

Gjerne det =)

Jeg skal opp til Ramsund, så blir langt nord =)

Glenn Henriksen ( 10.11.2012 kl.20:29 )

Marita: Okei :)

Ah! Det blir spennende, og sikkert kaldt! :D Hehe!

Skriv en ny kommentar

Hei og velkommen! Mitt navn er Glenn Henriksen. Jeg er en 23 år gammel gladgutt fra Molde, bosatt i Oslo. Til daglig studerer jeg PR og Markedskommunikasjon på Handelshøyskolen BI. Jeg har blogget om min hverdag siden 2009, da med fokus på mote, trening og reise. Ta gjerne en titt i arkivet når du først er innom. På gjensyn!

Instagram

AnnonserImage and video hosting by TinyPic

Design

hits