Altså! I dag våknet jeg opp med lepper på størrelse med Linni Meister. Og nei, jeg har ikke vært å tatt silikon/restylane. Synet som møtte meg i speilet holdt på å skremme livet av meg. Jeg har altså fått blemmer på hele underleppen og to på overleppen. Jeg har riktignok hatt forkjølelsessår før, men aldri i nærheten av det jeg har nå. I håp om å få bukt med problemet løp jeg bort til nærmeste apotek og kjøpte meg en salve ved navn "Zovirax". Den skal åpenbart være bra for behandling av munnsår forårasket av herpes simplex virus. Dessverre for min del er den ikke så effektiv at jeg blir kvitt munnsårene til kveldens Fadderullan Awards, noe som betyr at jeg har to valg: 1. Bli hjemme og synes synd på meg selv (se film, spise god mat osv). 2. Dekke leppene med munnsårplaster, ta på meg finstasen og late som at alt er normalt. For å være helt ærlig så frister alternativ nr 1 mest. Årsaken til det er fordi jeg føler meg uvel med disse kjøttsårene i trynet. Folk som ikke vet bakgrunnen tror sikkert at jeg er smittebærer av svartedauden eller noe. FUCK, jeg hater munnsår! Jeg som hadde gledet meg til en heidundranes avslutning på fadderuken, for ikke å snakke om sceneshowet til Gabrielle og Admiral P... LIVET! 

Kom gjerne med andre tips og triks til hvordan jeg skal bli kvitt disse munnsårene raskest mulig! 

Maria ( 22.08.2014 kl.16:47 )

Ganske vondt og ekkelt, ja. Husk å drikke mye vann + c-vit. Det slår som regel ut når man enten har redusert immunforsvar, dehydrert eller forkjølet.

Oskar ( 22.08.2014 kl.16:48 )

haha ew, hvorfor legger du det ut

( 22.08.2014 kl.17:07 )

Vet ikke hvordan du fort blir kvitt de, men for å forebygge burde du bruke en eller annen form for lepomade flere ganger daglig, grunnet at tørre lepper lettere danner sprekker og dermed infeksjoner... Ikke drikk av samme flaske som andre heller, da dette kan trigge herpesviruset for flere utbrudd...

Du burde dra ut ikveld, men kanskje ta på en veldig lys lebestivt? Trenger jo ikke markedsføre at du har på det, og folk vil mest sannsynlig ikke se det heller <3

Marianne ( 22.08.2014 kl.17:27 )

Man føler seg virkelig ikke fin når man har munnsår. Man vil bare være hjemme!

En stund siden jeg har hatt munnsår nå, men jeg har det innimellom og salven jeg pleier å bruke er Zovirax. Den er veldig fin, den funker bra!

Håper det snart forsvinner! Det er så plagsomt med munnsår. Masse god bedring <3

kristoffer ( 22.08.2014 kl.17:31 )

Hørtes ikke noe godt ut, god bedring :)

Tina ( 22.08.2014 kl.17:41 )

Er selv plaget med herpes, og munnsårplasteret funker overraskende bra! Det både tørker ut og skjuler såret! :-) Om kveldene/natten (når jeg er hjemme) bruker jeg zovirax eller en brun salve i burgunderfarget (haha) tube fra apoteket, som også funker bra!

RF ( 22.08.2014 kl.18:39 )

Ikke så mye annet å gjøre enn å bruke zovirax, går som regel kjapt over! Ellers er det bare å kjøre på i kveld, ingen som kommer til å merke munnsåret uansett i kombinasjonen mørke lokaler og store mengder alkohol :-) Have fun!

Camilla ( 22.08.2014 kl.21:40 )

Unngå å ta borti sårene, hold leppene fuktige, zovirax funker supert! Ligg uten plaster om natten, da gror det fortere. Ellers ikke la en slik ting stoppe livet, 90 % av befolkningen får forkjølelsessår så det er helt normalt. Ingen andre enn deg selv som legger merke til det :)) så dra ut ;)

Enjoy

C.H

A ( 23.08.2014 kl.11:29 )

Det samme skjedde med meg forrige helg! Rett før homecoming på fadderuken til uib fikk jeg et munnsår, heldigvis bare et. Jeg valgte alternativ nummer 2, selvom jeg følte meg stygg som en ku. Dekket over med plaster, men jeg syntes at synes godt likevel. Kan ikke si det gikk fort bort selvom jeg brukte zovirax krem og tabletter i tillegg til plaster når jeg var ute. Det tok en uke og var ikke borte før i går...

Jaja sånn er livet når man er ute og har det gøy!

Ida ( 23.08.2014 kl.22:05 )

Jeg er selv plaget med munnsår... Zovirax salven hjelper kun om du tar det på akkurat i det du merker at det begynner å prikke i leppen (antydninger til at det kan komme). Ellers syns ikke jeg at den har noe effekt når man bruker den etter at man fått det (f.eks om man våkner opp og allerede har fått en blemme). Det jeg gjør for at det skal gå vekk kjappest mulig er å vente til det har fått skorpe, så bruker jeg Elisabeth Arden sin 8 hours krem (på tube). Den er ganske tykk og gjør så skorpen på munnsåret "smelter" og man kan deretter tørke bort skorpen litt etter litt. Dette gjør jeg bare om jeg skal noe da, som ut/bursdag osv :-p Ellers må man bare la det gå sin gang. Tar oftest 1 uke med meg før det er borte. Det hjelper også å bruke leppepomade med solfaktor for å forhindre det (fra apoteket). Da blir jo leppene beskyttet og det skal mer til for å få det, så det bruker jeg til hverdags. Hvis ikke har jeg også prøvd tabletter fra Avant Garden som skal styrke immunforsvaret. Jeg syns det virket i den perioden jeg brukte det, men jeg er altfor dårlig til å ta de, så har droppet det :-p Har det ikke så ofte, så! Håper du fikk litt mer tips og at det blir fort bra igjen! Munnsår er noe herk... Rart de ikke har funnet opp noe som er forebyggende mot det i og med at så mange får plagsomme utbrudd..

Djdkdb ( 25.08.2014 kl.17:36 )

Hei, velger å være anonym..

Jeg har herpes.. Det som funker er vademecum! Ta det på en bommulsdott, holdt det på leppene i 1-2 min, det VIL svi!

Så er de borte iløpet av 24 timer...

De tørker inn.

Glenn Henriksen ( 25.08.2014 kl.23:38 )

Djdkdb: Takk for tipset :)

Sandra ( 26.08.2014 kl.18:06 )

Munnsår er ikke noe særlig! Jeg har hatt det èn gang, smurte leppene faktisk med sinksalve fra neutral, og det tok typ 2 dager så var munnsårene borte! Verdt å prøve ;-)

Glenn Henriksen ( 01.09.2014 kl.17:29 )

Sandra: Ja, fysj! Det er helt jævlig!

Skriv en ny kommentar

Hei og velkommen! Mitt navn er Glenn Henriksen. Jeg er en 23 år gammel gladgutt fra Molde, bosatt i Oslo. Til daglig studerer jeg PR og Markedskommunikasjon på Handelshøyskolen BI. Jeg har blogget om min hverdag siden 2009, da med fokus på mote, trening og reise. Ta gjerne en titt i arkivet når du først er innom. På gjensyn!

Instagram

Annonser



Image and video hosting by TinyPic

Design

hits