Hei alle sammen! Etter et år i kongens klær føles det godt å være tilbake i mine egne. Førstegangstjenesten er nå et tilbakelagt kapittel. Jeg har hatt et fantastisk år hvor jeg har gått fra å være en gutt til å bli en mann. Det høres kanskje rart ut, men det er sant. De tre månedene på rekruttskolen på Madla var utvilsomt den beste tiden. Da fikk jeg virkelig føle på hvordan det var å være soldat. Det jeg kommer til å savne mest fra førstegangstjenesten er samholdet. Jeg har blitt kjent med mennesker jeg mest sannsylig aldri hadde blitt kjent med i det sivileliv, og det er jeg veldig takknemlig for. Som om ikke det var nok har jeg lært meg selv bedre å kjenne. Jeg har for eksempel blitt mye mer tålmodig og disiplinert. Det er to gode egenskaper som jeg vet jeg kommer til å dra nytte av videre i livet. Både i privat praksis og i jobbsammenheng.Hvis du er i tvil om hva du skal studere etter at du er ferdig med videregående så anbefaler jeg samtlige om å gjennomføre førstegangstjenesten eller befalskolen. Anbefaler i større grad sist nevnte, da en lederutdanning i forsvaret tar seg enda bedre ut på cv`en. Hadde jeg visst det jeg vet i dag hadde jeg søkt meg inn på befalskolen, men mangel på informasjon og selvtillitt satte en stopper for akkurat det. Velger du å gjennomføre førstegangstjenesten bør du søke som idrettsassistent. Har du bakgrunn fra idrettsfag og en genuin interesse for fysisk aktivitet er dette stillingen for deg. Jeg var som tidligere nevnt stasjonert på Akershus Festning. Der hadde jeg ansvar for å drive treningssenteret, gjennomføre fysiske tester for øvrige befal og vernepliktige. Takket være en upåklagelig turnus fikk jeg muligheten til å reise hjem til Molde annen hver uke. Jeg hadde dessuten muligheten til å trene hver dag! Stort pluss dersom du liker å holde deg i form. 

Nå som jeg er tilbake i Molde er planen å finne seg en jobb og tjene penger frem til evt. studiestart. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg vil studere enda og det stresser meg. I hvert fall med tanke på at søknadsfristen går ut 15. april! Dere skal ikke se bort i fra at jeg flytter tilbake til Oslo. Da jeg har fått et mye større nettverk der nå enn hva jeg hadde da jeg bodde der sist. Ja, for trivsel er alfa omega uansett hvor jeg bor hen i landet. Mens jeg prøver å finne ut hva jeg vil med livet skal jeg selvfølgelig holde dere oppdatert på bloggen.

Ps! Kom gjerne med forslag til hva dere vil at jeg skal skrive om. 

I dag hadde vi juleavslutning sammen med idrettsassistentene og velferdsassistentene fra Kolsås. Klokken 08.00 kjørte vi innover til Fornebu, nærmere bestemt Snarøya Culringhall. For første gang i livet har jeg altså spilt curling. Det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd faktisk. På tv ser det jo så lett ut! Hehe. Etter et par oppvarmingsrunder delte vi opp i fire lag og spilte en liten miniturnerning. Laget mitt kom til finalen, men vi tapte dessverre med et poeng. Gøy var det uansett! Så snart vi var ferdig med turneringen ble vi kjørt til Værtshuset Bærums Verk. Et koselig og tidløst sted hvor vi fikk servert god mat og drikke. Perfekt juleavslutning i følge min mening.

Forrett: Kremet hummersuppe. Hovedrett: Reinsdyrkjøtt med brunsaus, potetmos, gulrot og tyttebær. Dessert: Hjemmelaget karamellpudding. Yummy!

I utgangspunktet skulle jeg ta flyet fra Gardemoen klokken 16.35. Mens jeg sjekket inn bagasjen fikk jeg en sms fra Norwegian: "Vi beklager å meddele at ditt fly er forsinket." (På grunn av været.) Folk stresset verre enn verst! Jeg tok livet med ro og satt meg godt til rette utenfor gaten. Der ble jeg sittende å glo på alt og alle i tre og en halv time!! Først klokken 19.00 lettet flyet mitt. Da hadde jeg allerde pådratt meg liggesår, svetteringer og poser under øynene. Deilig sa du? Vel hjemme i Molde bar det rett hjem med bagasjen, for så stresse videre på jobb (Bunnpris). Jeg hadde nemlig sagt meg villig til å jobbe for en kollega av meg som skulle på russekro. Som dere kanskje skjønner er det med god grunn jeg gleder meg til å finne senga. I morgen skal jeg sove lenge! Natta. :-) 

...for sola og deg og meg.

Er det ikke deilig å våkne opp til blå himmel og solskinn? På tross av kulden er været upåklagelig i hovedstaden i dag. Humøret kunne heller ikke vært bedre! Jeg reiser nemlig hjem til Molde allerede etter jobb. Det blir nok litt hektisk ettersom treningssenteret stenger klokken 18:00 og flyet går 19:15, men i verste fall kan jeg stenge ti minutter før. Det er uansett ikke så mange som trener her på en lørdagskveld. Som vanlig ser jeg frem til å komme hjem! Hvis dere ikke har skjønt det er jeg veldig hjemmekjær. Hehe. 

Hva slags planer har dere for denne nydelige lørdagen?

Hallo i luken! Til en forandring har denne dagen vært hektisk. Startet med befalstest klokken 09.00 inne på Bislett stadion. Som idrettsassistent er det nemlig en av mine arbeidsoppgaver å arrangere fysiske tester for befal. Normalt gjennomføres disse testene utendørs, men på grunn av kulda gjorde vi et unntak denne ene gangen. Gudsjelov! Så snart jeg var ferdig med testen kjørte jeg direkte til Lutvann og leverte noe treningsutstyr. Som om ikke det var nok har jeg attpåtil vært hos legen. Ingen grunn til bekymring folkens, jeg var bare innom for en årlig helsesjekk. Ja, for det er viktig å teste seg en gang i blant. Jeg er nokså sikker på at jeg ikke har kjønnssykdommer, men for å være på den sikre siden er det greit å få det bekreftet svart på hvitt. Er dere ikke enig? Takket være min snille kollega, Hoang (som dere ser på bildet over), får jeg gå tidligere fra jobb i dag. Han har nemlig sagt seg villig til å stenge treningssenteret. Det betyr at jeg kan være sosial sammen med min søte venninne, Ida. Har dessuten planer om å stikke innom Zara for å hilse på mine gamle kollegaer. Det blir kjekt!

Nå må jeg løpe! Zara stenger jo allerede klokken 19. Ha det fint så lenge, vi blogges! :-) 

Etter jobb trosset jeg kulden og gikk til nærmeste solsenter, nemlig Brun og blid ved siden av Oslo City. Der unnet jeg meg et velfortjent kvarter med sol og varme. Gud, så deilig det var! Spesielt etter en lang og kjedelig mandag. Ja, for jeg skal ærlig innrømme at humøret ikke har vært helt på topp i dag. Men sånn er det alltid når jeg kommer tilbake til Oslo etter å ha vært hjemme på perm. Av erfaring vet jeg at det blir bedre. Jeg trenger bare litt tid på å omstille meg. I morgen er jeg trolig tilbake der jeg pleier å være. Jeg har dessuten planer om å starte dagen med en cardioøkt, det gjør sikkert susen! Eller hva tror dere?

Nå er jeg faktisk våken på overtid, så da er det nok best jeg runder av her. God natt da, mine flotte lesere!

Hei hopp, herlige lesere! Da alarmen ringte klokken 06.30 var jeg lys våken. "Endelig fredag!" var det første som slo meg. Så snart jeg hadde fått på meg uniformen og pakket bagen satte jeg i gang med romvasken. Det høres kanskje ut som en kjip måte å starte dagen på, men det er det altså ikke. Når man har gjort det så mange ganger blir det til slutt en vane, og man glemmer at det er kjedelig. Dessuten går vasken så mye enklere med musikk! Før lunsj benyttet jeg muligheten til å fullføre ukas siste treningsøkt.

Morgencardio på en deilig fredagsmorgen er aldri feil: 

Jogget først rolig i ti minutter, deretter gikk jeg over til å løpe intervaller (4x4 min, med 2 min pause mellom hver.) 

Nå er det kun en time igjen av arbeidsdagen før jeg setter meg på toget, retning Molde! Det blir så godt å komme hjem!! Håndballkamp, venner og søndagsjobbing. Det er helgen min i korte trekk. Hva skal du gjøre?  

 

Ønsker alle sammen en fortsatt sprek fredag og en riktig god helg! Vi blogges!

Hvis jeg skal beskrive dagen min med tre ord må det bli: stress, stress og atter stress. Jeg startet dagen i tannlegestolen. Der ble jeg sittende en god time. Holder på å rotfylle en jeksel nemlig, og det er ikke gjort på 1,2,3. Jeg har riktignok ikke tannlegeskrekk, men synes likevel at det er ubehagelig å være hos tannlegen. Tror det har en sammenheng med at jeg ikke har kontroll på hva som skjer. Ja, for dere må vel si dere enig i at det er litt ekkelt når en fremmed person står over deg med fingrene inni munnen din? Ellers har arbeidsdagen bestått av testing, levering av diverse utstyr og forberedelser til neste ukes KBE-øvelse. (Jeg slipper heldigvis å være med siden jeg reiser hjem på perm. Digg!) Sitter å vurderer om jeg skal ta en powernap, men i fare for å ødelegge døgnrytmen tror jeg det er best å holde seg våken. Skal innrømme at det frister lite å knyte på seg joggeskoene i dag, men det får bare være. Skal man sette seg ned å kjenne etter hva kroppen har lyst til, da er du solgt. Det kan jeg garantere deg. 

Hvordan har dagen deres vært? 

God kveld sprekinger! Har dere vært flinke å trent i dag? Det har i hvert fall jeg. I skrivende stund ligger jeg tilbakelent i sengen med rolig musikk på øret. Etter kveldens intervalløkt på mølla var det maks deilig å komme seg i seng. Merker at både treningslysten og kondisjonen stiger for hver dag. Følelsen man får etter å ha trent er priceless! Den som ikke kan si seg enig i det vet ikke hva de snakker om. Enkelt og greit. 

Svett og ekkel etter trening!

Nå er det på tide å sove. I morgen skal jeg til tannlegen blant annet. Det kan bli spennende! Wish me luck. 

God dag herlige lesere! Hvis man ser bort ifra romvask og inspeksjon er onsdag den beste dagen i løpet av uken. Kl 08.00 har vi fyfo (fysisk fostring) med soldatene som er inne til førstegangstjeneste her på Akershus Festning. Da har vi en time til rådighet, hvor vi fungerer som en slags gymlærer. Vi veksler mellom ballspill og sirkeltrening annen hver uke.

I dag kjørte vi kanonball som oppvarmning, etterfulgt av en kreativ styrkestafett. Soldatene virket tilsynelatende fornøyd med økten, og da kan vi si oss fornøyd. Det viktigste for oss er at de får maksimalt utbytte av treningen og at de har det gøy!    

"Planken", som dere ser demonstrert av enkelte på bildet over, er en god(vond) øvelse! 

Så snart vi var ferdig i gymsalen dro vi til idrettskontoret, hvor vi forberedte oss til testing av befal. Som også er fast rutine hver onsdag. Testen går ut på at befalene skal løpe 3000m (rundt festningen ca.) på best mulig tid. Alle befal må nemlig gjennomføre og bestå en fysisk test i løpet av året. Grunnen til det er helt fordi de skal få beholde den stillingen de har. I følge min mening skulle dette vært påbudt i det sivile arbeidsliv også.

I tillegg til treningsrom, klatrevegg, bokserom og spinningrom har vi egen frisør her på idrettsbygget. Der får man klipt seg til den nette sum av 180 kroner. Billig, og meget praktisk for meg som jobber vegg i vegg med denne blide dama. Dette er selvfølgelig bare et tilbud for oss som jobber i forsvaret. Ellers hadde nok folk tråkket ned dørstokken her. Haha! Siden håret mitt trengte en stuss benyttet jeg derfor muligheten før jeg reiser hjem på perm.

Deilig å bli kvitt litt hår!  Så, hva synes dere? Ser dere noe forskjell?

Hei dere! Rolig på jobb i dag. Foruten om å sitte i resepsjonen har jeg vært en tur i Lørenskog og hentet noen drikkeflasker. Kjekt med kjøreoppdrag i ny og ned. Første gangen jeg skulle kjøre i Oslo var jeg skikkelig nervøs. Det er trossalt litt mer å ta hensyn til i trafikken her enn hjemme i lille Molde. Nå derimot går det som smurt. (Med god hjelp av GPS vel å merke! Hehe.) Så snart lunsjen har lagt seg skal jeg gi meg ut på en styrkeøkt. Tenkte å kjøre hele kroppen i dag, med fokus på mage, rygg, bryst og biceps. 

Til vanlig bruker jeg treningstøy på jobb, men jeg glemte i-ass uniformen hjemme og må derfor bruke M04 denne uken. 

Noen av dere som har trent eller skal trene i dag?

Som en del av førstegangstjenesten skal alle soldatene ha kjennskap til faget Kropp, Bevegelse og Energi fra rekkruttskolen. I min stilling som idrettsassistent kreves det at man har gjennomført en eksamen i dette faget. For alle de andre er ikke dette et krav, og det arrangeres derfor en KBE-øvelse som gir en mer grundig innføring i den teoretiske og den praktiske delen.

Øvelsen finner sted på Rjukan. Her skal soldatene bo i telt (lagsvis) fra mandag til fredag. Som instruktør/assistent dro jeg en dag i forveien sammen med øvrige befal og foredragsholdere for å gjøre i stand til soldatenes anskomst. Min primære oppgave i løpet av denne uken var å bistå veilederne og fungere som et bindeledd mellom soldatene og befal. Det beste med å være med som assistent var uten tvil at jeg fikk mitt eget hotellrom inne på Høyfellshottelet sammen med de andre befalene. 

På bildet under ser dere kinosalen. Der ble det gitt felles informasjon og undervisning gjennom hele uken:

Her ser dere rommet mitt: Standarden var riktignok ikke den beste, men tatt i betraktning at man slipper å sove ute er dette gull verd. 

En stk. idrettsassistent klar for topptur til Gaustatoppen: 

Her er vi nesten på toppen, da vi måtte stoppe for en matbit. Wee! Anine og meg på toppen av Gaustatoppen. (1883 moh.) Som dere ser var det allerde vinter der oppe. Brr...

Miriam og Anine i full fart ned. PS! Legg merke til  turistene som snek seg med på bildet. Hehe!

En av flere innholdsrike foredrag: 

Aktivitetsdagen var utvilsomt en av de beste dagene. Da fikk vi prøve pendelhopp fra Vemorkbrua. Det kribla godt i magen da jeg stod på kanten der, for å si det mildt. Om jeg ikke huske helt feil er det 84 meter fra toppen av brua og ned til juvet. Og jeg som egentlig har høydeskrekk!! I tillegg til pendelhopp fikk vi også prøve zip-line og rappellering opp, og ned fra broen. Sist nevnte var forøvrig sykt bra trening! Jeg var helt gjennomvåt av svette etter at jeg hadde dratt meg selv opp. Den siste kvelden fikk alle soldatene komme inn på hotellet på middag. Du må tro det ble jubel i heimen da de fikk komme inn i varmen og spise et bedre måltid. Ja, for tidligere i uken hadde de "bare" levd på feltrasjoner og medbrakt snacks. 


Herlige Tomas og meg! 


Anine og Miram, i godt humør som alltid!

På tross av at jeg hadde en helt annen rolle enn resten av soldatene var jeg likevel en av dem. I tillegg til det jeg har fortalt til nå fikk vi oppleve mye mer. I frykt for ødelegge for eventuelt andre som skal bli med på denne øvelsen i fremtiden kan jeg ikke røpe mer. Jeg vil jo trossalt ikke stemples som en "gledesdreper!" Når det er sagt hadde jeg det vanvittig moro! Må sies at det var ekstra koselig å se igjen Tomas og Anine!! Da de til daglig er stasjonert på Rygge.

Til de av dere som skal inn til førstegangstjenesten, gled dere! Denne øvelsen gir deg minner for livet. (I hvert fall hvis du er like tøff som meg og hopper fra Vemorkbrua. Haha!)

Gjett hvem som våknet med hodepine og tett nese? Jo, det var selvfølgelig meg det. På tross av en noe redusert dagsform er humøret på topp! Det begynner å nærme seg hjemreise og da kan jeg ikke gjøre annet enn å smile. Etter at jeg ferdig på jobb skal jeg besøke Mette, min tidligere samboer fra da jeg bodde i Oslo. Gleder meg til å se henne igjen! Hvilke planer har dere for dagen? Andre enn meg som har blitt forkjølet forresten? 

Hei og velkommen! Mitt navn er Glenn Henriksen. Jeg er en 23 år gammel gladgutt fra Molde, bosatt i Oslo. Til daglig studerer jeg PR og Markedskommunikasjon på Handelshøyskolen BI. Jeg har blogget om min hverdag siden 2009, da med fokus på mote, trening og reise. Ta gjerne en titt i arkivet når du først er innom. På gjensyn!

Instagram

AnnonserImage and video hosting by TinyPic

Design

hits