Torsk er allsidig mat og kan brukes til mye. I gr spiste jeg for frste gang en ny variant som jeg anbefaler alle sammen til prve. Torsk i panne er en varm velsmakende middagsrett med et deilig hint av sten. Nedenfor finner dere oppskriften som jeg har hentet fra godfisk.no. Denne gir deg nok mat til fire posjoner.

Du trenger:

800g torskefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
1 stk purre
1 stk paprika, rd
2 ss rapsolje
2 dl matflte
1 terning fiskebuljong
2 dl kokosmelk
1 ss curry paste, rd
1 ss soya saus
1-2 hvitlksfedd
Ris



Fremgangsmte:

1. Skjr purre og paprika i biter. Surr dette i rapsolje p pannen til purren er myk.

2. Tm over matflten og smuldre fiskebulljongterningen over.

3. Rr inn kokosmelken, soyasausen, hvitlksfedden og curry pasten. Dette skal kokes opp.

4. Bruk gjerne salt & pepper everyday mix fra Nicolas Vahe, for best mulig smak. Denne kan du bestille/kjpe hos Lvebutikken Christinas Interir via facebook HER.

5. Ha s torskestykkene i panna, legg p lokk og la trekke til fisken er ferdig, ca. 5. minutter.



6. Voila! Serveres med ris ved siden av. Anbefaler dere ogs toppe det hele med en dash soyasaus.

Hallo! Da jeg kom hjem fra hndballtrening mekket jeg meg noe s enkelt som laksewrap. Jeg for min del er litt smlei taco om dagen og da er dette et veldig godt alternativ til det. Ingrediensene er ikke s ulike, men hovedforskjellen er at du bytter ut salsa, kjttdeig og tacokrydder med laksefillet og sweet chili sauce. Dersom du ikke er s alt for glad i fiskesmaken er dette en fin mte f i seg omega 3 og de andre viktige nringsstoffene vi fr gjennom spise fisk. Visste du forresten at en porsjon p 99 gram er nok fisk for forebygge og gi deg en bedre helse? N vet du det.

Du trenger:

Tortillalefser
Sweet Chili Sauce
Laksefillet
Lett rmme
Mais
Salat
Agurk
Paprika
Tomat

Hvis du kjper naturell laksefillet anbefaler jeg dere bruke chilikrydder og salt/pepper.

Voila! Sunn og god lunsj/middag/kveldsmat p 1-2-3!

God kveld i stugu! Da jeg kom hjem fra hndballtrening laget jeg meg noe s enkelt som havrepannekaker. Dette er noe jeg pleier spise ganske ofte egentlig, enten til frokost eller til kveldsmat. Sliter du med matlysten tidlig p morningen kan dette vre et godt alternativ. Det hender at jeg lager litt strre posjoner slik at jeg har til lunsj p skolen dagen etterp. Havrepannekakene smaker i flge min mening like godt varme som kalde. Hvis de skal spises kald er det kanskje lurt ha p litt ekstra smr og et fristende plegg slik at det ikke blir s trt.



Du trenger:

2-3 dl havregryn.
2 egg.
2-3 ts sukrin.

Fremgangsmte:

Bland ingrediensene i en bolle.
Evt. spe ut med litt melk hvis rra blir for tykk.
Deretter er det bare forme pannekakene slik du vil ha dem og steke de p panna.

Forslag til plegg:

Cottage cheese med br og/eller frukt.
Brunost.
Hvitost.
Syltety eller low carb sirup.



SMAKELIG MLTID! :-)

Hei dere! Da jeg vant Olympus kamera fikk jeg med to gavekort p Lille Asia i Hegdehaugsveien, og i dag flte jeg det var p sin plass bruke det ene. Jeg valgte invitere med megJune ut p middag siden vi har vrt s mye sammen i det siste. Dessuten synes jeg det er hyggelig kunne dele frynsegodene med noen som faktisk fortjener det. Jo mer jeg spiser p Lille Asia, jo mer glad blir jeg i restauranten og ikke minst, maten. Det er noe med atmosfren der inne som fr meg til slappe av. Jeg er ogs stor fan av konseptet de kjrer p helg, da de gradvis gjr om restuaranten til et utested med dj og hy partyfaktor. Anbefaler dere ta turen hvis dere ikke har vrt der fr. Det skal ogs sies at de har mye deilig velge mellom p menyen, men siden June og meg elsker sushi ble valget enkelt.



Nam! Alle favorittene samlet p et og samme fat.



N skal jeg stvsuge og vaske litt klr. Bilder av dagens antrekk kommer i lpet av kvelden. Ha det fint s lenge!

Hei til dere! I gr ble jeg invitert med ut p middag sammen med Tina, moren og mormoren hennes. De hadde resvert bord hos Oliva Aker Brygge (en av mine favoritt restuaranter her i Oslo faktisk) til klokken 19. Jeg endte selvflgelig opp med pasta og scampi i fltesaus. Med et lite stykke focaccia til er dette noe jeg vil anbefale dere spise neste gang dere skal p Oliva. Etter hvert som timene gikk ble kaffekoppen byttet ut med hvitvin og dialogen oss i mellom var nrmest ustoppelig. Det faktum at vi var de siste som forlot restauranten tyder vel p at kvelden var vellykket. Ja, jeg vil faktisk pst at dette er den hyggeligste fredagskvelden jeg har hatt p lenge.

Ikke hver dag jeg er ute og spiser middag med tre generasjoner. TIl hyre ser dere Tinas ste mamma og hennes spreke mor.



Lrdagskvelden blir rolig for mitt vedkommende. Planen er lage meg mat og lese litt, kanskje jeg tillater meg selv se en episode av Vampire Diaries. N som det regner ute frister det heldigvis ikke dra ut p byen. #flinkgutt nsker dere en fortsatt fin helg!

God kveld dere! Mett, trtt og sliten ligger jeg p sofaen og kjemper for harde livet for IKKE sovne. Jeg kunne bare droppet dette innlegget og hoppet rett i grisebingen, men det hadde jeg alts ikke samvittighet til. For engangs skyld s har jeg tenkt innfri lfte om bli en bedre blogger. Ja, for dere synes vel det er hyggelig at jeg oppdaterer bloggen mer enn to ganger i mneden?! Hehe.

Etter at jeg kom hjem fra skolen var det bare kaste i seg noe mat fr turen gikk videre p trening. I dag trente jeg sammen med Mette. Vi hadde ikke sett hverandre p lenge, s dere m tro vi hadde mye snakke om! Til tross for mye p hjertet klarte vi gjennomfre en meget effektiv styrkekt, hvor vi trente biceps og rygg. Jeg hadde kanskje sett for meg at jeg skulle vre svak som en liten katteunge etter sommerens festligheter, men der tok jeg (tro det eller ei) faktisk feil. Det betyr at jeg (forhpentligvis) ikke trenger grave s alt for lenge etter formen. DET er jo en smule motiverende, eller hva?

Da vi kom hjem fra trening var vi s sultne at vi mtte bare sette i gang med matlagingen med engang. Dagens middag bestod av noe s enkelt som kyllingsalat. God p smak og lekende lett lage. Akkurat slik jeg liker det!

Baby leaf og babyspinat blandet med agurk, paprika, mais, avokado, tomat, fetaost og kyllingfillet er en sikker vinner etter trening. Topp gjerne det hele med en dash sweet chili saus for en skarpere smak. Got to love it!



Det er umulig og ikke f latterkrampe nr vi setter opp et kamerastativ i stua og "leker" fotballfrue! Haha! #enbloggersbekjennelser

Forresten! I morgen kommer jeg til legge ut en fet konkurranse her p bloggen, s flg med!! Natta. :-)

God kveld dere! Jeg hadde planer om st opp tidlig i dag, men det gikk heller drlig. Til tross for en sen start p dagen har jeg ftt gjort mye p agendaen. Jeg har blant annet vrt hos frisren, byttet en t-skjorte, kjpt diverse skolesaker og vrt p trening. Sist nevnte er uten tvil dagens hydepunkt! Som jeg nevnte for dere tidligere har jeg ikke vrt fysisk aktiv siden i slutten av Mai, s dere kan tenke dere selv hvor deilig det var vre tilbake. N har jo Elixia og SATS sltt seg sammen ogs, noe som betyr at man har enda flere treningssenter velge mellom. Jeg foretrekker riktignok trene p Colosseum, men jeg synes det er veldig fint kunne ha muligheten til variere litt. Jeg vet for eksempel at det ligger et SATS senter ved BI som jeg kommer til ta turen innom i lpet av hsten.


Penn og papir har ikke gtt ut p dato riktig enda.. Hehe!

P vei hjem fra trening mtte jeg innom butikken for handle inn litt mat til den kommende uken. Som dere ser ovenfor er jeg klar for ta fatt p et nytt og bedre liv. Jeg skal ikke nekte for at jeg kommer til dra ut p byen i ny og ned, men jeg skal i hvert fall bli flinkere til spise sunt og trene i ukedagene. Snn som det har vrt til n har jeg bare levd av sushi og frossenpizza, det holder ikke! Jeg er nemlig fast bestemt p finne tilbake til formen jeg hadde fr sommeren og da m jeg spise riktig OG trene regelmessig.

Dagens middag bestod av kyllingfillet, fullkornsris, grnnsaker, lettrmme og sweet chili saus. Yummy!

Fr jeg tar kvelden skal jeg forberede meg litt til morgendags forelesning. Hper dere har ftt en fin start p uka! Vi blogges.

Hei igjen! Fridays ble byttet ut til fordel for Dgnvill Bar & Burger, noe jeg i ettertid er veldig glad for. Gy teste ut nye restauranter innimellom ogs! Det sies at Dgnvill serverer de beste burgerene i byen og det kan jeg i grunn si meg enig i. P en dag som dette smakte det helt nydelig med en saftig kyllingburger, chips og ailoi. Som den stmomsen jeg er klarte jeg selvflgelig ikke unng dessert. Valget falt p husets ostekake. Fytti, den var god! Merker jeg fr vann i munnen bare av tenke p det. Anbefales p det sterkeste hvis du fysen p noe stt etter middag. June knipset forresten noen bilder av "dagens antrekk" ved Akerselva som jeg tenkte vise dere i morgen. Tro det eller ei, men n skal jeg gjre meg klar for nok en kveld p byen. Umulig takke nei til festligheter i dette varme sommervret.

Erika og June.

Sant den ostekaken ser himmelsk ut?!

Hallo! Denne sndagen har gtt med til sofakos og film. Jeg s "The Avengers" for frste gang og jeg m si at jeg ble positivt overrasket. Den var ikke bare underholdene, men ogs veldig bra laget. Anbefaler deg se den hvis du er glad i action og spenning. Dagens middag bestod av fylte pirogere ala Glenn. De smakte kjempe godt! Jeg har postet oppskriften tidligere, men siden den gang har jeg ftt flere lesere s da tenkte jeg det var p sin plass reposte den. Here you go:

Til deigen trenger du:

1/2 pk gjr
3 dl lunken melk
3 ss olje eller smeltet margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
8 dl hvetemel

Fremgangsmte:

1) Smuldre gjr i en bolle. Rr ut gjren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbakingen. La deigen heve til dobbel strrelse, ca. 20-30 minutter.

Til fyllet trenger du:

400 gram kjttdeig
1 lk
1 boks mais
1 pakke pizzafyll
1 pakke revet ost

Fremgangsmte:

2) Skrell lken, grovhakk den og surr den klar og gyllen i litt av smret. Tilsett kjttet og la dette f farge. Rr i mais, pizzafyllet og 3 dl vann. Smak til med salt og pepper.

3) Del deigen i 10 like deler. Kjevl ut tynne, runde lefser. Fordel fyllet p den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over.

4) Trykk pirogen sammen med en gaffel. Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen p 220C i 12-15 minutter.

(Som dere kanskje ser ble det ikke brukt gaffel i dette tilfellet. Haha!)

Voila! Hjemmelaget piroger klar til servering.

Heisann! I dag ble jeg ikke oppringt fr langt ut p formiddagen, noe som gjorde at jeg kunne sove ekstra lenge og spise frokost sammen med Kristian. Det er ikke mer enn en time siden jeg kom hjem fra Oslo Lufthavn etter ha flydd tur-retur Splitt. For frste gang fikk jeg se hvor vakkert det faktisk er der, fra flyvinduet vel merke. Landskapet i kontrast med det krystallklare havet s helt fantastisk ut. En ting er i hvert fall sikkert og det er at jeg skal feriere p Kroatia en gang i fremtiden. Jeg har forvrig bare hrt positive tilbakemeldinger fra folk som har vrt der. Noen av dere blogglesere som har vrt der og kan bekrefte det kanskje?

I gr kveld spiste vi bananpannekaker til kvelds. Det var sykt godt og best av alt, veldig lett lage! Alt du trenger er: havregryn, banan, og egg. Miks dette sammen i en bolle og stek sm lapper i en stekepanne. P toppen kan du gjerne ha cottage cheese, ferske blbr og litt kanel. Jeg lover deg at dette smaker godt, spesielt etter at du har vrt p trening.

Voila!

N har jeg tre dager fri som skal nytes med kjekkasen p bildet over. Gleder meg vilt! Jeg hper selvflgelig at sola titter frem igjen slik at jeg kan opprettholde brunfargen. Men det er vel kanskje litt for mye be om n som vi har hatt s mange finvrsdager, eller?

Hei, hei! Som jeg nevnte for dere i gr spiste jeg en av de bedre middagsmltidene jeg har spist p lenge. Nemlig wasabi laks og hjemmelaget potetmos med agurk, koriander og mango ala Cathrine. La deg inspirere og flg oppskriften nedenfor:

Dette trenger du:

Salma laks (du kan ogs bruke vanlig laks).
Sesam olje
Creme fraiche
Sweet chili saus
Chili saus med hvitlk
Lime
Wasabi og sesamkrydder
Frisk koriander
Poteter
Smr
Melk/flte
Salt & Pepper

Fremgangsmte:

1) Kok opp potetene. (Du vet de er ferdigkokt nr poteten glipper fra gaffelen).

2) Sett ovnen p 200 grader. Fr du legger laksen i en ildfast form tilsett to spiseskjeer sesamolje i bunnen. Forvarm i ca. 10 minutter til laksen er lyserosa. (PS! Laksen er fortsatt r inni p dette tidspunktet).

3) Til marinaden m du blande sammen et beger med creme fraiche, 5 ss sweet chili saus, 2 ss chili med hvitlk (smak deg frem her, for den er ganske sterk nemlig), 1-2 ts wasabi og sesamkrydder. Rr alt dette sammen med saften fra en lime og en neve frisk koriander.

4) Hell marinaden over den forvarmede laksen og sett den inn i ovnen igjen i 10 minutter.

5) Mens potene koker og laksen str i ovenen kutter du opp mango og agurk i terninger.



6) Nr potetene er kokt ferdig tmmer du ut vannet og tilsetter 1 ss smr, 1 dl melk/flte. Mos med en stapper/gaffel og smak til med salt og pepper.

7) Leggdet hele p et fat og dryss over med frisk koriander.



Bon apetitt!

Hei dere! Her kommer oppskriften p grsdagens middag. Den er sunn, god og best av alt - lett lage! Med Maggi Juicy Fish kan du p en enkel mte lage et velsmakende og saftig fiksemltid.

Du trenger:

Fullkornsris.
Agurk.
Eddik.
Brokkoliblanding. (Best med fersk.)
Laks.
MAGGI Juicy Fish. (Pakken inneholder krydderblanding og stekepose.)
Vita hjertego Mat. (Matflte.)

Fremgangsmte:

1)Bland krydderet med flte.

2)Legg laksen samt grnnsakene i stekeposen og hell krydderblandingen oppi.

3)Lukk posen med klipsen, som flger med i pakken, legg posen i en ildfastform og sett det hele i ovnen i 25 minutter.

4)I mellomtiden kan du sette risen p koking og lage agurksalat.

5)Bland 2 ss eddik, 1/2 ss sukker og 1 dl vann i en skl og ha agurkskivene av en halv agurk oppi.



Voila! Ovnsbakt laks, brokkoli, fullkornsris og agurksalat klar til nytes. Anbefaler en dash kesam ved siden av.

I dag, 13. desember, er det som kjent Luciadagen og i den anledning baket Torill og jeg lussekatter.

Du trenger:

50 g gjr
150 g smr
5 dl melk
1 egg
1 g sttt safran
150 g sukker
1/2 ts salt
1 kg hvetemel, ca
Til pensling: sammenpisket egg
Rosiner


Tips: Hvis du ikke har tilgang til safran, som er verdens dyreste krydder, kan du bruke gurkemeie, som ogs gir lussekattene en fin gul farge, men som mangler safranens karakteristiske smak.

Fremgangsmte:

1)Forvarm stekeovnen til 225 grader.

2)Smelt smret og lunk melken til vsken blir fingervarm.Smuldre gjren i en bakebolle og rr gjren ut i vsken. Pisk egget lett og tilsett.



3)Bland inn sukker, salt, safran og nesten alt melet. Kna deigen til den blir smidig og s vidt slipper bakebollen.

4)Sett deigen til heving i vannbad godt dekket med plast i ca. 30 minutter.

5)Ta deigen opp p bakebordet. Del i biter, form til lussekatterog stikk inn rosiner.

6)Legg p bakepapirkledt stekebrett til etterheving i ca. 20 minutter.

7)Pensle lussekattene lett med sammenpisket egg.

8)Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter.

Serveres gjerne med en kopp kakao og krem! :-)

Da jeg kom hjem fra hndballtrening hadde jentene baket aniskringler. Dere m tro det falt i smak hos en svett og sliten gutt! Ja, for jeg kan herved bekrefte at veien til mannens hjerte gr gjennom magen. Mett og fornyd ser jeg frem til legge meg i nytt sengety. Klokken 09:00 i morgen tidlig kommer det en takstmann og ser p leiligheten, s jeg burde egentlig vrt i seng for lengst. Ville bare stikke innom for skryte av gjrbaksten til mine flotte samboere.Hehe!



Du fikk litt vann i munnen n, sant?



God natt stinger!

Du trenger:

1 ss flytende melange/olje
1 rdlk
1 boks mais
300 g kyllingfillet
150 g sjampinjong
3-4 dl ost, skivet eller revet
1 pk Santa Maria Tex Mex Pizza Tortilla (4 stk)
1 pose Santa Maria Tex Mex Fajita Spice Mix
1 flaskeSanta Maria TexMex Pizza Topping(holder til ca 10-15 pizzaer)
1 flaskeSanta Maria Tex Pizza Sauce (holder til ca 10 pizzaer)

Fremgangsmte:

1) Varm opp flytende melange/olje i en stekepanne og fres soppen.

2)Fres kyllingterningene gyllenbrune. Tilsett Fajita Spice Mix og 1/2 dl vann. La koke i 3-4 min.

3) Varm ovnen til 250 grader. Fordel ca 2 ss pizza saus, per pizza. Danderes med kyllingterninger,sjampinjong, mais, pizza topping og ost.

4) Stekes i ca. 5-8 minutter eller til osten smelter og har ftt farge.

5) Garner med pizza topping og rdlk.



Voila! Verdens enkelste pizza klar til servering!

Til deigen trenger du:

1/2 pk gjr
3 dl lunken melk
3 ss olje eller smeltet margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
8 dl hvetemel

Fremgangsmte:

1) Smuldre gjr i en bolle. Rr ut gjren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbakingen. La deigen heve til dobbel strrelse, ca. 20-30 minutter.

Til fyllet trenger du:

400 gram kjttdeig
1 lk
1 boks mais
1 pakke pizzafyll
1 pakke revet ost

Fremgangsmte:

2) Skrell lken, grovhakk den og surr den klar og gyllen i litt av smret. Tilsett kjttet og la dette f farge. Rr i mais, pizzafyllet og 3 dl vann. Smak til med salt og pepper.

3) Del deigen i 10 like deler. Kjevl ut tynne, runde lefser. Fordel fyllet p den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over.

4) Trykk pirogen sammen med en gaffel. Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen p 220C i 12-15 minutter.

(Som dere kanskje ser ble det ikke brukt gaffel i dette tilfellet. Haha!)

Voila! Hjemmelaget piroger klar til servering.

Hei og velkommen! Mitt navn er Glenn Henriksen. Jeg er en 23 r gammel gladgutt fra Molde, bosatt i Oslo. Til daglig studerer jeg PR og Markedskommunikasjon p Handelshyskolen BI. Jeg har blogget om min hverdag siden 2009, da med fokus p mote, trening og reise. Ta gjerne en titt i arkivet nr du frst er innom. P gjensyn!

Instagram

Annonser



Image and video hosting by TinyPic

Design

hits